M: 0 6 - 2 5 0 8 5 8 9 0

Waar zet jij jouw tent op?

Waar zet jij jouw tent op?

Waar zet jij jouw tent op?

Ik ken ze, de stoere verhalen van je tent opzetten terwijl het vriest. Leuk hoor wakker worden met ijs op je slaapzak. Nou niet voor mij! Dan begint mij dag niet goed.

En zo is het maar net. Je kunt beslissen om je tent ergens anders op te gaan zetten.

Soms zijn er allerlei dingen in je leven waardoor het allemaal even niet zo leuk is. Je wilt veel maar het komt niet uit je handen. Je werkt hard maar je krijgt niet de gewenste resultaten. Dan helpt het niet om jezelf de put in te praten, daardoor wordt het alleen maar slechter.

Wat kun je dan doen?

Je gevoel is een sterk instrument. Op het moment dat je dat op een positieve manier weet aan te sturen, zul je merken dat het resultaat ook anders wordt.

Bijvoorbeeld: je kunt opstaan en s’ochtends meteen het gevoel hebben,: ah nee he, weer zo’n dag. Ik moet nog zoveel doen en ik krijg het toch allemaal niet voor elkaar.

Je kunt je ook voornemen om op te staan met de volgende gedachten: het is een nieuwe dag, ik ga kijken wat ik allemaal moet doen, Ik ga met het belangrijkste beginnen en werk rustig door totdat ik dat heb afgerond.

In het eerste voorbeeld sta je op en geef je jezelf de boodschap mee: het lukt niet, ik kan het niet. Je tent’ staat dan in het gebied van futloos en somber.

In het tweede voorbeeld, waarin we het over precies dezelfde dag hebben, staat je tent in een omgeving van plezier en enthousiasme.

En nu komt het mooie: daarin kun je zelf een keuze maken!

Dat klinkt enigszins geforceerd en zo ‘voelt’ het ook. Het is nú nog tegen je natuur in. maar je zult merken dat wanneer je dit een tijdje volhoudt het je steeds makkelijker afgaat.

Ik maak er zelf ook gebruik van. Wanneer ik s’ochtends opsta zeg ik tegen mijzelf dat ik creatief uniek en waardevol ben. En na verloop van tijd valt het mij op dat ik me er ook beter onder voel. Sterker nog, wanneer ik het een keer vergeet, schiet me dat nu te binnen.

Het ‘je tent’ opzetten heeft dus te maken met het gevoel waarmee jij de dag start.

Bekijk eens hoe jij dat nu doet en bepaal ook eens hoe je dat zou willen gaan doen.

Ik heb mijn tent inmiddels verplaatst en word niet meer wakker met ‘ijs op mijn slaapzak’ maar met de zon op de ritsopening: ik rits met plezier een nieuwe dag open!

Wat ga jij doen om dit te verbeteren?

Ik hoor het graag van je.

2 gekleurde tentjes in e bergen

F
F
Contact Me :

Name:

Email:

Verification Image

Enter number from above: