M: 0 6 - 2 5 0 8 5 8 9 0

School moet opvoeden

School moet opvoeden

Meerderheid wil omgangslessen en gezond eten in onderwijs

DOOR JEROEN DE VREEDE EN FRANCISCA MULLER
Bron: Stentor 17-10-2015.
In het basisonderwijs moeten de vakken Omgangsvormen en Social Media verplicht worden gesteld. Ook moeten er meer regels op school komen, zoals kledingafspraken in de klas over petjes en minirokjes. In de kantine mogen alleen nog gezonde snacks worden verkocht.
Dat vindt een meerderheid van de Nederlanders, zoals blijkt uit het Nationale School Onderzoek van deze krant onder ruim 85.000 mensen.
Inwoners van deze regio waarderen het basis- en voortgezet onderwijs van hun (klein)kinderen met een 7,2. De leerkrachten in het basisonderwijs krijgen een 7,4 als rapportcijfer en die in het voortgezet onderwijs een 7,1.
Landelijk schommelt de beoordeling van het onderwijssysteem, de scholen en docenten van onze kinderen rond de 7. Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs is daar niet tevreden over. ,,In vergelijking met andere landen is ons onderwijs goed, daar geef ik de leraren een groot compliment voor. We wonen in een van de mooiste en rijkste landen van de wereld, daar hoort ook het beste onderwijs bij. Dat cijfer moet dus omhoog. Het streven is natuurlijk een 10, maar een 8 of 9 is ook fantastisch.” Hij voelt niets voor aanpassing van het lespakket of meer verplichtingen. Kledingafspraken wil hij aan scholen zelf overlaten. ,,Er is ook een verantwoordelijkheid voor ouders.”

 

F
F
Contact Me :

Name:

Email:

Verification Image

Enter number from above: