M: 0 6 - 2 5 0 8 5 8 9 0

Je kunt al meteen starten bij een taalachterstand!

Je kunt al meteen starten bij een taalachterstand!

Je kunt al meteen starten bij een taalachterstand!

Tekst geschreven in gekleurde blokjes blauw rood geel oranje en groen

 

Hoe eerder je als basisschool begint met het aanpakken van een taalachterstand, hoe beter.
Afgelopen dagen stond de krant bol van de dyslexiebegeleiding aan kinderen die moest worden stilgelegd omdat er geen geld meer was.

 

Op de basisscholen zou de aanpak ook anders kunnen.

In mijn praktijk werk ik met de methode Taal in Blokjes. Een methode die inzet op de taal en dan vooral op de klanken van de taal. De koppeling tussen de klanken en de tekens (=letters) is hierbij erg belangrijk.
Een leerling die achter komt te lopen kan hiermee extra gaan oefenen. Het is belangrijk dat hij of zij vooral op een andere manier met lezen en spelling aan de gang gaan. Alleen maar herhalen wat er op school al is gegeven is hierbij niet voldoende.

Een heel sterk punt  van de methode is het feit dat je voor het gebruik van Taal in Blokjes

niet hoeft te wachten totdat je een dyslexieverklaring hebt.

Je kunt deze op school en thuis, meteen al gaan inzetten als blijkt dat een leerling een achterstand aan het oplopen is. Zo kan erger worden voorkomen! Er kan zich dan nog steeds dyslexie gaan ontwikkelen, maar in de tussentijd ga je al wel met de achterstand aan de slag. Nota bene kun je nadat je een verklaring hebt gekregen gewoon verder gaan met de methode.

Taal in Blokjes gebruikt kleuren als extra ondersteuning voor de klanken. Er zijn vele verschillende materialen die er gezamenlijk voor zorgen dat de stof daardoor beter blijft hangen. Er wordt ook echt met blokjes gewerkt, iets wat jongens vooral erg leuk vinden.
Tot slot kan deze methode ook schoolbreed worden ingezet. Alle kinderen uit een klas hebben er zo profijt van. En iedereen kan ook fijn in de klas blijven zitten, waardoor het verschil tussen de leerlingen verdwijnt.

Mocht u als basisschool geïnteresseerd zijn in deze methode, dan kunt u hiervoor contact opnemen met mij. Ik kom graag eens bij u langs om de methode uit te leggen.

Mocht u leerlingen op uw school hebben die op een wachtlijst staan voor een behandeling dan kunt u ze wijzen op het bestaan van Iteach.

 

F
F
Contact Me :

Name:

Email:

Verification Image

Enter number from above: