M: 0 6 - 2 5 0 8 5 8 9 0

14 december DyslexieCafeDeventer

Dyslexie Café Deventer

Gepubliceerd op 28 november 2016 | door redactie Deventerextra

DEVENTER – Op woensdag 14 december is er weer het maandelijkse DyslexieCafé Deventer. Marlies von den Benken van I teach verzorgt de bijeenkomst in samenwerking met de Bibliotheek en Wijkwinkel Deventer. Het thema is: Wat te doen bij een leesachterstand in groep 2-3 en 4?’

Waarom heb ik nu juist dat thema gekozen?

Als moeder van, toen nog, mijn jongste zoon, kreeg ik in groep 3 te horen dat ‘alles goed ging , behalve dat lezen’. Ik wist toen eigenlijk nog niet wat ik met deze opmerking moest doen. Hoezo ging het lezen niet goed? Waar lag dat dan aan? En wat kon ik daar dan aan gaan doen? Ik ben de gehele basisschool periode op zoek geweest naar antwoorden en naar methodes die wel goed werkten.

Inmiddels ben ik ruim 10 jaar verder. En weet ik dat zo’n signaal in groep 3 kan betekenen dat er later sprake blijkt te zijn van dyslexie. Weet ik ook wat ik als ouder kan doen om mijn kind daarin goed te kunnen begeleiden. Welke methodes werken en waarom.  Maar ook dat het meer is dan alleen niet zo goed kunnen lezen en/of spellen. Dat dyslexie erfelijk is. Ik herken dus veel van de problemen ook bij mij zelf.

Als ouder van een jonge leerling kun je dat ook nog allemaal niet weten. Maar ik kan je dat wel gaan vertellen en er zo voor gaan zorgen dat jouw zoektocht niet zo lang hoeft te duren. 

Dat is de reden waarom ik vooral de jonge ouders aanspreek met het thema van mijn Dyslexie Cafe. 

Dyslexie Cafe Deventer logo uiltje

Herken jij de dingen die ik je net heb opgeschreven? Kom dan op 14 december naar de Bibliotheek, Wijkwinkel Colmschate aan Flora 259 in Deventer. Ik ben daar tussen 15.00 – 16.30 uur.

Logo DC letters met uiltje Dyslexie Cafe Deventer

F
F
Contact Me :

Name:

Email:

Verification Image

Enter number from above: